logo4 logo4
Samacols Recreanten Homepage

spelregels van toernooi

spelregels:

1. Scheidsrechter: Elk team is verplicht een scheidsrechter te leveren,
zijn inzet staat vermeld op het wedstrijdschema. (Niet wanneer eigen team speelt) De scheidsrechter haalt voor aanvang van zijn wedstrijd het wedstrijdformulier op bij de wedstrijdleiding en geeft dit aan de thuisspelende vereniging.

2. Scoren: De thuisspelende vereniging stelt de wedstrijdballen ter beschikking; geel leer De thuisspelende vereniging vult het wedstrijdformulier in en scoort de wedstrijd Na de wedstrijd geven ze het formulier onmiddellijk terug aan de scheidsrechter. De scheidsrechter controleert het wedstrijdformulier alsmede de uitslag en ondertekent dit bij acc.
De scheidsrechter brengt het wedstrijdstrijdformulier onmiddellijk naar de wedstrijdleiding.!!!!

3. Nieuwe Regels:

JULLIE AANDACHT WORDT GEVRAAGD VOOR ONDERSTAANDE NIEUWE SPELREGELS OM HET TOERNOOI VOOR ALLE TEAMS INTERESSANT TE HOUDEN!!!!!

Ieder team speelt met 3 dames constant in het veld. De 3 dames staan in de slagvolgorde binnen de eerste 9 slagmensen. (lenen bij ander team geen probleem) Maximaal 10 slagmensen; helmplicht Net zoals de afgelopen 2 jaar zijn jumppitches verboden. M.a.w. op het moment dat de bal de hand verlaat staat de achterste voet tegen de plaat)

4. Wisselen/einde inning:

indien er drie slagmensen uit zijn of na 10 slagmensen in een slagbeurt; waarbij nr. 10 alleen aan slag is. Wisselen als de bal op thuisplaat is.

5. Speelduur:

Een wedstrijd duurt maximaal 60 minuten. Na 50 minuten wordt er geen nieuwe inning meer begonnen. Is de wedstrijd na 60 minuten niet beindigd, telt de uitslag van de laatste volledig gespeelde inning.

6. Slidings:

Een sliding is verboden m.u.v. head-first.

7. Uitslag:

Indien er teams gelijk eindigen telt het runsaldo, pos. neg. . Blijft de stand gelijk, geldt het onderlinge resultaat.

8. Overige regels:

Conform de wedstrijdreglementen van de KNBSB. Bij onenigheden beslist de wedstrijdleiding; dit kunnen wij ons echter niet voorstellen

 

terug omhoog


© 2010 Grey-owl-101